Jocuri Barbie
 

Top Jocuri Barbie

Barbie la coafor Barbie in bucatarie

Jocuri Barbie Noi

Fetele bratz Barbie in rochii de mireasa
 
Cautare

Povesti Barbie

Chip si Dale
Data publicării: 02 Februarie 2008
Afişări: 15862
Chip si Dale sunt doua personaje Disney foarte populare in anii 40-50, dar din pacate aproape uitate in timp, chiar daca in la sfarsitul anilor 80 au beneficiat de o spectaculoasa revenire, din pacate de scurta durata. Cele doua sunt veverite dintr-o specie aparte, veverite cu falci, in engleza "chipmonks", dar prea putini si-au dat seama de aceasta particularitate, asa ca Chip si Dale au ramas cunoscute in istoria filmului de animatie ca cele doua veverite haioase care fac totul pentru a-si aduna alunele si nu ezita sa necajeasca alte personaje celebre. Cele doua veverite si-au capatat numele dupa Thomas Chippendale, un faimos creator de mobilier, iar ideea a prins foarte repede.

Cuplul a aparut pentru prima oara in desenul animal "Soldatul Pluto" din 1943, in care il necajeau pe cainele Pluto, desi la inceput nu aveau nici nume, nici trasaturi care sa le diferentieze. Abia in desenul animat "Chip si Dale" din 1947, unde victima le cadea de aceasta data Donald Duck, veveritele capatau personalitate si identitati distincite. Chip este cea mai inteligenta, cu nas negru, iar Dale este cea cu nas rosu si dinti stirbi, ceva mai stupida. Au mai aparut in mai multe desene animate, de regula enervandu-l si terorizandu-l pe Donald Duck, pana spre jumatatea anilor 50, cand erau deja o prezenta constanta si in revistele de benzi desenate editate de Disney.

Cele doua veverite au aparut in 23 de episoade diverse marca Disney. Principala lor preocupare este sa isi adune alunele si ghindele necesare, dar cand cineva incearca sa le opreasca, atunci Chip si Dale dezlantuie haosul pana reusesc sa il invinga pe opozant.
citeşte mai mult
Povestea papusei Barbie
Data publicării: 22 Ianuarie 2008
Afişări: 5105
Ruth Handler mama papusei Barbie, o urmarea pe fiica sa Barbara jucandu-se cu papusi confectionate din hartie, si a observat cum fetita dadea deseori papusei roluri de adulti. La acel moment majoritatea papusilor de jucarie pentru copii erau reprezentarea copilariei. Realizand ca poate fi o lovitura pa piata, Handler a sugerat ideea unei papusi cu corp de adult sotului ei Elliot, cofondator a unei mari companii care producea papusi. Ideea sotiei nu a fost privita cu prea mare interes.

In timpul unei calatorii in Europa in 1956, impreuna cu copii sai, Ruth Handler a intalnit in magazinele din Germania o papusa numita Bild Lilli care avea figura unui adult, exact imaginea pe care o avea in minte. A cumparat 3 dintre papusi. Una dintre papusi i-a dat-o fiicei sale, cealalta a dus-o sotului. Papusa Lilli avea la baza un personaj popular a unor benzi comice.

Duca ce s-a intors in statele unite, Handler a lucrat la redesign-ul papusei si i s-a dat numele de Barbie, pornind de la numele fiicei sale Barbara. Papusa a ajuns pe piata pe data de 9 martie 1959 la un targ international de papusi.
citeşte mai mult